Tarte au citron destructurée

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 portions

Składniki

Le croustillant aux épices
  • 80 g de biscuits speculoos coupé en deux
  • 15 g de beurre
Le lemon curd
  • 1 - 2 citrons jaunes non traités ziste retiré, coupés en quartiers et épépinés, à ajuster en fonction des goûts
  • 70 g de beurre
  • 2 œufs
  • 1 jaune d'œuf
  • 125 g de sucre en poudre
La meringue
  • 3 blancs d'œufs
  • 1 filet de jus de citron
  • 90 g de sucre en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 66.7 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 1448.6 kJ / 346.2 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 44.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...