Risotto parmesan, olive et zeste de citron

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
  • 60 g d'échalotes (env. 30 g)
  • 40 g de beurre
  • 10 g d'huile d'olive extra vierge
  • 320 g de riz spécial risotto (Carnaroli, Arborio par ex.), 14-15 minutes de cuisson (voir "Conseil(s)")
  • 10 g de vin blanc sec (opcjonalnie)
  • 680 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille de viande ou de légumes
    1 c. à café bombée de fond de viande maison, de viande ou de légumes
  • ½ - 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g d'olives vertes dénoyautées coupées en deux
  • le zeste d'½ citron jaune non traité

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1383.8 mg
Białko 15.1 g
Kalorie 2280.8 kJ / 545.1 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 68.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie