Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di scalogno a pezzi
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di melanzane violette a cubetti (1-2 cm)
- 320 g di pasta senza glutine (formato a piacere)
- 200 g di passata di pomodoro
- 60 g di olive miste verdi e nere, denocciolate e a metà
- 100 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1828 kJ / 437 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40 min
Penne melanzane e menta
50 min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 min
Penne risottate con verdure
35 min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 min
Tubettoni piselli e funghi
40 min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 min
Farfalle ai peperoni e tonno
50 min
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40 min
Fusilli e melanzane
25 min
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35 min