Salmão a vapor com couve e alho-francês

Salmão a vapor com couve e alho-francês

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

  • água
    500 g
  • alho-francês apenas a parte branca cortada em fatias finas
    100 g
  • couve-lombarda cortada em fatias finas
    300 g
  • lombos de salmão s/ pele (110 g cada unid. aprox.)
    4
  • limão mais q.b. p/ servir
    4 rodelas de
  • alho
    3 dentes de
  • bacon fumado cortado em pedaços (1 cm aprox.)
    80 g
  • azeite
    15 g
  • natas c/ 35% de gordura
    100 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    ½ c. chá de
  • pimenta preta mais q.b. p/ temperar
    ½ c. chá de
  • noz-moscada
    1 - 2 pitadas de
  • Aneto q.b. p/ guarnecer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 631 mg
Białko 29.5 g
Kalorie 1825.6 kJ / 434.7 kcal
Tłuszcz 32.7 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...