Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo parmesão cortado em pedaços
-
100
g espinafres baby frescos
lub 100 g folhas de espinafres, frescas cortados grosseiramente - 50 g cebola
- 2 dentes de alho
- 200 g salsichas s/ pele
- 1 c. chá de flocos de malagueta seca (opcjonalnie)
- ½ c. chá de sal
- 550 g água
- ½ c. sopa de caldo caseiro
- 280 g massa curta, seca
- 50 g natas c/ 30-40% de gordura
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2334.6 kJ / 558 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1042.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango pizzaiola com massa fresca
30min
Salada de arroz com atum
35 Min
Wraps de omelete a vapor com cogumelos salteados e salada
40min
Costeletas de porco com molho de café
40min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1h
Folhados de salada russa
1h
Esparguete preto com lulas de conserva
30min
Arroz de cenoura
30min
Quiche de presunto e camembert
1h
Baguetes com pasta de atum
30min
Carbonara de salsichas
40min
Almôndegas com legumes estufados
45min