Gambones al vapor con salsa picante

5.0 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 raciones

Składniki

  • 120 g de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 1 guindilla roja seca (sin pedúnculo ni semillas)
  • 200 g de tomate frito estilo casero
  • 100 g de vino blanco
  • 1 pellizco de sal
  • 750 g de gambones crudos enteros
  • 1 cucharada de perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 893 mg
Białko 17.8 g
Kalorie 820 kJ / 196 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...