Tortine del Re di Halloween

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 pezzi

Składniki

Pasta brisée
  • 300 g di farina tipo 00
  • 150 g di burro freddo, a tocchetti + q.b.
  • 5 g di sale
  • 100 g di acqua fredda
Ripieno
  • 300 g di polpa di zucca a pezzi
  • 250 g di patate pelate e a fette (1 cm)
  • 100 g di latte
  • 15 g di burro a tocchetti
  • 3 g di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
  • 150 g di formaggio pecorino fresco (stagionatura 6-12 mesi), a fette
    150 g di Brie, a fette
  • 150 g di prosciutto cotto a listarelle

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 818.3 mg
Białko 14.6 g
Kalorie 1983.7 kJ / 474.1 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Węglowodany 45.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...