Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade and Searing Chicken
- 4 chicken thighs, skin on and bone in
- 1 dried bay leaf
- 2 oz shallots, in pieces
- 1 garlic clove
- 1 tsp dried parsley
- ¼ tsp dried thyme
- ½ tsp dried rosemary
- ½ tsp salt
- 5 oz extra virgin olive oil, plus 2 tsp to sear
- 10 oz strong dry red wine, e.g. red Burgundy wine
Coq au Vin
- 3 pieces thick cut bacon, chilled
- ½ oz dried porcini mushrooms
- 3 oz carrots, peeled, in rounds (¼ in.)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 3 oz pearl onions, peeled, thawed if frozen
- 3 oz fresh cremini mushrooms, quartered
- 2 tbsp all-purpose flour
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- fresh baguette, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4657 kJ / 1113 kcal
- Białko
- 72 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 79 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Cacciatore with Orzo
1h 5min
Chicken Marsala
40min
French Onion Soup with Puff Pastry
55 min
Sweet and Spicy Chicken Wings
1 Std. 40 Min
Mediterranean Chicken with Olives
35min
Quiche Lorraine
50min
Hollandaise Sauce
15min
Kalamata Tapenade
5min
Mushroom Risotto
30min
Greek Style Pork Stew
50min
Pork with Black Bean Sauce
30min
Salmon Fillets with Orange Glaze, Buckwheat Risotto and Steamed Asparagus
40min