Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ñoras sin semillas
- 4 dientes de ajo
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- ½ cucharadita de comino molido
- 4 - 5 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 100 g de caldo de pescado
- 4 - 6 ramitas de perejil fresco
- 50 g de aceite de oliva
- 300 g de pimiento rojo en trozos de 3 cm
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 15 g de azúcar (opcjonalnie)
- 1000 g de cola de rape sin piel con hueso, en rodajas de 3 cm
- 180 g de guisantes en conserva escurridos
- 60 g de pimiento rojo en conserva en tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 652 kJ / 156 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 343.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Allipebre de rape
45 min
Bacalao al horno estilo mediterráneo
1h 30min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40 min
Guisat de peix
1h 25min
Guiso de alcachofas y espárragos blancos con langostinos
1h 10min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 min
Caldeirada marinera de mero
50min
Caldereta de mejillones
45 min
Guiso marinero
1 Std. 20 Min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50min
Guiso marinero con patatas
45 min