Dorayaki au chocolat

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 pièces

Składniki

La ganache au chocolat
  • 150 g de chocolat noir en morceaux
  • 90 g de crème liquide 30-40% m.g.
La pâte à Dorayaki
  • 2 œufs
  • 70 g de sucre en poudre
  • 10 g de miel
  • 100 g de farine de blé
  • ½ c. à café de levure chimique
  • 1 pincée de sel
  • 50 g de lait
  • 20 g de beurre doux fondu
  • huile neutre pour la cuisson

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 59.1 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 927.9 kJ / 221.8 kcal
Tłuszcz 12.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...