Rolls au chocolat et caramel

Rolls au chocolat et caramel

4.0 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Pâte à brioche
  • de lait
    130 g
    130 g de crème fraîche
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
    10 g de levure boulangère sèche
  • de cacao en poudre
    50 g
  • de farine de blé type 55
    500 g
  • œufs
    4
  • de sel
    10 g
  • de sucre en poudre
    125 g
  • de beurre doux froid, coupé en morceaux
    200 g
  • farine de blé pour le récipient
  • de chocolat en morceaux
    150 g
  • d'extrait de vanille liquide
    1 c. à soupe
  • jaune d'œuf
    1
  • de sucre en poudre
    250 g
    250 g de sucre roux
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    200 - 250 g
  • d'eau
    1030 g
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • de beurre en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
    30 g
  • de vinaigre
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1172.9 kcal / 4907.3 kJ
Białko 18.9 g
Tłuszcz 59.1 g
Węglowodany 151.1 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 35.3 g
Sód 737.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...