Pain à l'ail, au cheddar et au chorizo

Pain à l'ail, au cheddar et au chorizo

3.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 parts

Składniki

  • 100 g de cheddar en morceaux (3 cm)
  • 320 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 15 g de sucre en poudre
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 15 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 170 g de lait
  • 40 g de fromage frais
  • 125 g de beurre en morceaux
  • 2 œufs
  • 1000 g d'eau
  • 130 g de gousses d'ail coupées en deux ou trois
  • 100 g d'huile d'olive
  • 5 g de persil frais, équeuté
  • 1 c. à café de poivre moulu
  • 80 - 100 g de chorizo (16-32 fines tranches)
    80 - 100 g de saucisson, piquant, de type pepperoni

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 1466.1 mg
Białko 30 g
Kalorie 4788.8 kJ / 1144.6 kcal
Tłuszcz 78.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 33.4 g
Węglowodany 81.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...