Pancetta di maiale croccante con insalata di riso tiepida

Pancetta di maiale croccante con insalata di riso tiepida

3.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 750 g di pancia di maiale disossata con la pelle
  • 50 g di senape
  • 6 - 7 pizzichi di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 15 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 85 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di capperi sott'aceto ben scolati
  • 60 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 1000 g di acqua
  • 260 g di riso bianco a chicco lungo
  • 300 g di carote pelate e tagliate a mezzaluna (1 cm)
  • 150 g di peperone rosso pulito e a pezzi (2 cm)
  • 150 g di peperone giallo pulito e a pezzi (2 cm)
  • 400 g di zucchine a pezzi (2 cm)
  • 2 spicchi di aglio
  • 100 g di miele
  • 3 cucchiai di tamari
    3 cucchiai di salsa di soia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2133.1 mg
Białko 27.1 g
Kalorie 6715 kJ / 1605 kcal
Tłuszcz 121.8 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 39.7 g
Węglowodany 101.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...