Rosette ricotta e spinaci con ragù di salsiccia

Rosette ricotta e spinaci con ragù di salsiccia

4.8 11 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

Pasta
  • di farina tipo 00
    200 g
  • uova
    2
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    120 g
  • di acqua
    500 g
  • di spinaci freschi
    500 g
  • burro q.b.
  • di ricotta fresca compatta, sgocciolata dal siero
    500 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
Ragù di salsiccia
  • di cipolla a pezzi
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    25 g
  • di salsicce di maiale spellate e a pezzi (2-3 cm)
    350 g
  • di vino bianco
    5 g
  • di passata di pomodoro
    300 g
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 451.5 kcal / 1888.9 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 28.9 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 957.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...