Wersje kompatybilne
Rosette ricotta e spinaci con ragù di salsiccia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 200 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 120 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 500 g di acqua
- 500 g di spinaci freschi
- burro q.b.
- 500 g di ricotta fresca compatta, sgocciolata dal siero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Ragù di salsiccia
- 50 g di cipolla a pezzi
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di salsicce di maiale spellate e a pezzi (2-3 cm)
- 5 g di vino bianco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1888.9 kJ / 451.5 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 957.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crespelle con radicchio e noci
2h
Crepês asparagi e salsiccia
1h 50min
Orecchiette alle cime di rapa
4h
Spezzatino aggrassato alla catanese a Cottura Lenta
4 Std. 40 Min
Polpettone di pesce e avocado (senza lattosio)
Brak ocen
Pasta agretti e ricotta
45 min
Tarte flambé alle cipolle
1h
Crostini di pane al sesamo con salsa ai 2 pomodori
4h 15min
Pasta con pesto di carciofi
30 min
Crêpes radicchio e Taleggio
2h
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Tagliatelle al ragù
1 Std. 10 Min