Empanada de presunto e grelos

Empanada de presunto e grelos

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 doses

Składniki

Recheio
  • grelos arranjados, cortados em pedaços
    500 g
  • água
    700 g
  • cebola cortada em quartos
    300 g
  • azeite
    50 g
  • tomate em pedaços
    200 g
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • paprika
    1 c. chá de
Massa
  • água
    60 g
  • azeite
    50 g
  • vinho branco
    60 g
  • banha
    90 g
    90 g manteiga s/ sal
  • ovo
    1
  • fermento de padeiro fresco
    25 g
  • farinha tipo 65
    450 g
  • sal
    10 g
Montagem
  • Farinha q.b. p/ polvilhar
  • chouriço cortado em rodelas
    120 g
  • presunto cortado em fatias
    300 g
  • Água q.b. p/ pincelar
  • ovo batido
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 2334.6 mg
Białko 35.5 g
Kalorie 3502.9 kJ / 837.2 kcal
Tłuszcz 47.4 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Węglowodany 65.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...