Piza Diavola

4.7 7 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 unidades

Składniki

Massa
  • água
    220 g
  • açúcar
    1 c. chá de
    1 c. chá de xarope de malte de cevada
  • fermento de padeiro seco
    2 c. chá de
    20 g fermento de padeiro fresco, desfeito
  • farinha tipo 65
    400 g
  • azeite virgem extra mais q.b. p/ untar
    20 g
  • sal
    1 c. chá de
Cobertura
  • queijo mozarela cortado em pedaços (2 cm)
    200 g
  • salame napolitano fatiado
    150 g
    150 g pepperoni, fatiado
  • azeite virgem extra mais q.b. p/ regar
    20 g
  • tomate chucha cortado em metades
    250 g
  • sal
    1 c. chá de
  • Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidade

Sód 2849.7 mg
Białko 43.6 g
Kalorie 4162 kJ / 994.7 kcal
Tłuszcz 43.7 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 104.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...