Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 320 g água
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. chá de açúcar amarelo
- 400 g farinha tipo 65
- 100 g sêmola de trigo
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 150 g queijo mozarela
- 200 g tomate em pedaços
- 1 dente de alho
- 20 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de orégãos
- Sêmola de trigo q.b. p/ polvilhar
- 100 g cogumelo fresco laminados
- 100 g bacon fatiado
- 100 g fiambre em cubos
- 30 g azeitonas pretas s/ caroço cortadas às rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Piza Margarita
1 godz. 45 min
Piza de tomate e mozarela com pesto
1 godz. 10 min
Mini pizas
1 godz. 30 min
Piza de restos
4 godz. 40 min
Piza vegetariana
1 godz. 45 min
Lasanha
1 godz. 10 min
Vianinhas recheadas
50 min
Piza de Nápoles
50 min
Piza bolonhesa
1 godz. 45 min
Piza de chouriço, mozarela e rúcula
55 min
Piza a metro
1 godz. 10 min
Piza de atum
1 godz. 30 min