Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 40 g chouriço
- 60 g leite
- 60 g água
- 1 pitada de açúcar
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 ½ c. chá de fermento de padeiro seco - 210 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 15 g azeite
- 1 dente de alho
- 60 g chouriço cortado às rodelas
- 250 g queijo mozarela fresco cortado às rodelas
- Rúcula q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2287.1 kJ / 546.6 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1292.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza a metro
1h 10 min
Piza de alheira, espinafres e ovos de codorniz
1h 25 min
Piza afrodisíaca
1h
Piza de alcachofra
No ratings
Piza de tomate e mozarela com pesto
1h 10 min
Empadinhas de tomate e manjericão
1h 20min
Focaccia recheada
1h 25 min
Pão de piza
1h
Piza 4 estações
1h
Piza Vénus
1h
Piza de Nápoles
50 min
Piza de atum
1h 30 min