Japanese Oden Soup

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Dipping Sauce
  • miso paste
    40 g
  • sugar
    25 g
  • sake
    60 g
  • mirin
    30 g
  • light soy sauce
    10 g
  • tomato sauce
    30 g
Oden
  • water
    2000 g
  • white radish remove skin, cut in 3 cm thick round slices
    400 g
  • bean curd puffs
    200 g
  • chicken wing
    250 g
  • konjac cut in small pieces
    100 g
  • dashi powder (see tips)
    1 - 2 packet
  • light soy sauce
    25 g
  • mirin
    30 g
  • salt
    ½ tsp
  • shiitake mushroom, fresh stems removed
    6 pieces
  • Japanese fish cakes approx. 3 pieces, cut diagonally
    120 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1278.2 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 468.2 kJ / 111.9 kcal
Tłuszcz 3.8 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 12.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie