
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- fresh flat-leaf parsley for garnishing
- ½ bunch fresh chives cut into thirds
- 1 brown onion cut into halves
- 3 garlic cloves
- 200 g carrot cut into pieces (approx. 2 cm)
- 80 g celery cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g unsalted butter
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp fresh thyme leaves only
- 50 g plain flour
- 150 g white wine
- 2 potatoes (approx. 200 g), peeled and cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g fish stock (see Tip)
- 150 g pouring (whipping) cream
- 200 g firm white fish fillets cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- Tabasco® sauce to taste (optional)
- 150 g large raw prawns peeled and deveined
- 150 g scallops
- 100 g smoked salmon cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 775.3 kcal / 3256.4 kJ
- Białko
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 59.5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.2 g
- Sód
- 1223.8 mg