Tarte fleur de patate douce

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 250 g de farine de blé
  • 120 g de beurre, salé ou non salé froide, coupée en morceaux (1-2 cm), plus un supplément pour la graisse
  • 4 œufs
  • 5 c. à café de sel
  • du beurre salé ou non salé, pour le graissage
  • 700 g de patates douces pelées, longues et larges
  • 3 - 4 c. à soupe d'huile d'olive
  • 2 c. à café de poivre noir, moulu
  • 200 g de crème, min. 30% M.G.
  • 200 g de fromage frais à tartiner
  • 1 c. à café de noix de muscade moulue
  • 150 g de fromage bleu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 6 portions

Sód 14905.2 mg
Białko 116.3 g
Kalorie 21128.8 kJ / 5049.9 kcal
Tłuszcz 356.1 g
Błonnik 28.9 g
Tłuszcz nasycony 189.3 g
Węglowodany 353.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...