Zuppa di pomodoro con burrata

4.5 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 1000 g di pomodori costoluti maturi, in quarti
  • 100 g di cipolla rossa a fette (1-1,5 cm)
  • 2 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 150 g di brodo vegetale
  • 40 g di basilico fresco le foglie lavate e asciugate + q.b.
  • 40 g di panna molto densa (circa 48% grassi)
  • 230 g di burrata in bocconcini (circa 4 burratine) + 4 burratine
  • pane con la crosta a cubetti, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 675.9 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 1405.8 kJ / 336 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...