Salsa cremosa alla Feta

4.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • ½ peperoncino piccante fresco
  • 400 g di Feta a pezzi (4 cm)
  • 1 cucchiaino di paprika dolce
  • 100 g di yogurt greco bianco, non dolcificato
  • 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
  • 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 464.2 mg
Białko 8.3 g
Kalorie 838.4 kJ / 200.4 kcal
Tłuszcz 16.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...