Bâtonnets croustillants

1.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 80 g de parmesan en morceaux (3 cm)
  • 5 brins de persil frais effeuillé
  • 600 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 350 g de pommes de terre à chair ferme épluchées, en dés (3-4 cm)
  • 50 g d'oignons coupés en quatre
  • 1 gousse d'ail coupée par deux
  • 100 g de carottes en morceaux (2 cm)
  • 100 g de courgettes en morceaux (2 cm)
  • 25 g d'huile d'olive
  • 2 c. à soupe de flocons d'avoine
  • 4 pincées de poivre noir, moulu
  • ¼ de c. à café de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 2 œufs moyens (53-63 g) battus
  • 100 g de panure

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1117 mg
Białko 18 g
Kalorie 1606 kJ / 384 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...