Piza com curgete

Piza com curgete

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 doses

Składniki

Massa
  • água
    220 g
  • açúcar
    1 c. chá de
  • fermento de padeiro seco
    2 c. chá de
    20 g fermento de padeiro fresco
  • farinha tipo 65
    400 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    30 g
  • sal
    1 c. chá de
Cobertura
  • queijo mozarela escorrido, cortado em pedaços
    250 g
  • cebolo (spring onion) cortado em pedaços (3 cm aprox.)
    60 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    40 g
  • curgete cortada em cubos (1 cm aprox.)
    300 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
  • tomate em pedaços
    250 g
  • manjericão fresco
    6 - 8 folhas de
  • manjerona seca
    1 c. chá de
    2 - 3 pés de manjerona fresca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1582.8 mg
Białko 25.6 g
Kalorie 3010.3 kJ / 719.5 kcal
Tłuszcz 51.9 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 80.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...