Tarte d’Alost (Vlaai)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 portions

Składniki

  • 250 g de biscuits speculoos
  • 300 g de pain d'épices coupé en morceaux (2cm)
  • 900 g de lait ½ écréme
  • du beurre pour graisser
  • de la farine à pain pour saupoudrer
  • 150 g de sucre brun ou sirop de sucre d'orge
  • 2 oeufs
  • 1 c. à café de cannelle, moulue
  • 1 c. à café macis

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 88.8 mg
Białko 7 g
Kalorie 1353.5 kJ / 323.5 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 53.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...