Cupcakes Red Velvet végans

Cupcakes Red Velvet végans

5.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 morceaux

Składniki

Glaçage au fromage frais végan
  • de noix de cajou (trempés dans de l'eau chaude pendant 30 min. et égouttés)
    200 g
  • de sucre
    100 g
  • de jus de citron
    30 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de crème de noix de coco (la partie crémeuse du lait de coco)
    100 g
  • de margarine végétalienne
    30 g
Cupcakes végans
  • de lait d'amande
    250 g
  • de vinaigre blanc
    40 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de sucre
    150 g
  • de colorant alimentaire rouge
    ½ c. à café
  • d'huile de tournesol
    120 g
  • de bicarbonate de soude
    5 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de farine de blé
    250 g
  • de poudre de cacao
    20 g

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 392.5 kcal / 1642.1 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 247.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...