Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 gousse de vanille
- 500 g de lait
-
2
jaunes d'oeufs
lub 1 oeuf - 50 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 20 - 30 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 805 kJ / 192 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au beurre
50min
Crème caramel
5h 30min
Crème dessert au caramel
1h
Riz au lait
1h
Mousse au chocolat
3h 20min
Brownies
50min
Riz au lait
1h
Crème au chocolat
1h 20min
Crème lait de coco - cacao (sans produits laitiers)
15min
Sauce au caramel
1h 30min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min
Crème dessert (TM5/6 Metric)
15min