Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuits au pain d'épices
- 380 g de farine de blé, et plus pour travailler la pâte
- 1 ½ c. à soupe de gingembre moulu
- 1 c. à café de mélange d'épices
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- 100 g de sucre brun
- 150 g de sirop de sucre roux
- 150 g de beurre
- 1 pincée de sel
- 1 jaune d'oeuf
Glaçage royal
- 240 g de sucre
- ½ c. à café de jus de citron
- 1 blanc d'oeuf
- 1 c. à café d'eau, chaude (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 496 kJ / 118 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 98.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits d'amour aux fraises
1h 10min
Meringues fantômes
12 Std. 25 Min
Pain au potiron
1h 45min
Biscuits à la rhubarbe et au citron
1h
Biscuits aux amandes
1h
Barres céréales tendres
1h
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Brownies
50min
Coleslaw
10 min
Biscuits mous à la pistache
45min
Boules de neige au chocolat
1h
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min