Traditional Austrian Beef Goulash

Traditional Austrian Beef Goulash

4.7 121 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 portions

Składniki

  • stewing steak cut in pieces (3 cm)
    600 g
  • mustard (e.g. English mustard)
    20 g
  • onions cut in 8-10 wedges
    350 g
  • clarified butter
    30 g
  • tomato purée
    20 g
  • garlic cloves to taste, halved
    1 - 2
  • sweet paprika
    3 tsp
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • cayenne pepper
    ¼ tsp
    ¼ tsp hot paprika
  • dried marjoram
    1 tsp
    dried oregano
  • beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
    ½
    ½ tsp meat stock paste, homemade
  • water
    200 g
  • red wine (opcjonalnie)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 354 kcal / 1483 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...