
Urządzenia i Akcesoria
Traditional Austrian Beef Goulash
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 portions
Składniki
-
stewing steak cut in pieces (3 cm)600 g
-
mustard (e.g. English mustard)20 g
-
onions cut in 8-10 wedges350 g
-
clarified butter30 g
-
tomato purée20 g
-
garlic cloves to taste, halved1 - 2
-
sweet paprika3 tsp
-
salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
cayenne pepper¼ tsp
-
dried marjoram1 tsp
-
beef stock cube (for 0.5 l) crumbled½
-
water200 g
-
red wine (opcjonalnie)50 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
354 kcal /
1483 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
11 g