Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g stewing steak, cut in pieces (3 cm)
- 20 g mustard (e.g. English mustard)
- 350 g onions, cut in 8-10 wedges
- 30 g clarified butter
- 20 g tomato purée
- 1 - 2 garlic cloves, to taste, halved
- 3 tsp sweet paprika
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
-
¼
tsp cayenne pepper
lub ¼ tsp hot paprika -
1
tsp dried marjoram
lub dried oregano -
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp meat stock paste, homemade - 200 g water
- 50 g red wine (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1483 kJ / 354 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Beef Goulash Soup
1h 15min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Potato and Celeriac Gratin
1 Std. 10 Min
Grisons Barley Soup
55 min
Sous-vide Stuffed Squid and Saffron Sauce
1h
Slow-cooked Hoisin Pulled Pork Buns with Pineapple Chutney
6h 10min
Smoky Pork and Beans
3h
Fish Pie with Salsa Verde-laced Béchamel
1h 40 min
Garlic Turkey Stew
45 min