Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g stewing steak, cut in pieces (3 cm)
- 20 g mustard (e.g. English mustard)
- 350 g onions, cut in 8-10 wedges
- 30 g clarified butter
- 20 g tomato purée
- 1 - 2 garlic cloves, to taste, halved
- 3 tsp sweet paprika
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
-
¼
tsp cayenne pepper
lub ¼ tsp hot paprika -
1
tsp dried marjoram
lub dried oregano -
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp meat stock paste, homemade - 200 g water
- 50 g red wine (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1483 kJ / 354 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Smoky Pork and Beans
3 Std.
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1 Std.
Apple and Cinnamon Semolina with Nuts and Fresh Fruit
25 Min
Mediterranean cod with steamed potatoes
50 Min
Pulled Pork Burgers
4h 50min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 Min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 Std. 35 Min
Beef Goulash Soup
1h 15 min
Slow Cooked Chicken Stew in Bread Boules
3h 50min
Apple Tart (TM6)
1 Std.
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette (TM5)
45 Min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 Min