Traditional Mooncake

Traditional Mooncake

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 15 min
24 piece

Składniki

Crust
  • peanut oil or any vegetable oil
    80 g
  • golden syrup lyle's
    180 g
  • alkaline water approx. 3 g (see tips)
    1 tsp
  • cake flour or top flour, sifted
    320 g
Filling
  • rice wine or rose wine
    2 dashes
    2 tbsp sesame oil
  • salted egg yolks
    24 pieces
  • red bean paste or lotus seed paste filling
    600 g
  • cake flour for dusting
    dash
  • egg yolk
    1 piece
  • water
    ½ tbsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 37.4 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 936.1 kJ / 223.7 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...