Urządzenia i Akcesoria
Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
15 pieces
Składniki
-
self-raising flour150 g
-
baking soda¾ tsp
-
caster sugar200 g
-
water1600 g
-
coconut milk warm (see tips)150 g
-
pandan leaves tied into knots3
-
salt⅛ tsp
-
eggs A-sized (65 g each)3
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
224 mg
Białko
2 g
Kalorie
515 kJ /
123 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Hakka Yam Abacus
20 min
Shallot Oil
25 min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2 godz. 25 min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 godz. 15 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Dried Shrimp Sambal
55 min