Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g self-raising flour
- ¾ tsp baking soda
- 200 g caster sugar
- 1600 g water
- 150 g coconut milk, warm (see tips)
- 3 pandan leaves, tied into knots
- ⅛ tsp salt
- 3 eggs, A-sized (65 g each)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 224 mg
Alternatywne przepisy
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45min
Pineapple Tarts
1h 30min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Chai Buey
1h 45min
Authentic Meat Floss
1 Std. 40 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2 Std. 25 Min
Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)
30min
Shallot Oil
25min
Homemade Pandan Kaya
55min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Homemade Soy Milk
35min