Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g self-raising flour
- ¾ tsp baking soda
- 200 g caster sugar
- 1600 g water
- 150 g coconut milk, warm (see tips)
- 3 pandan leaves, tied into knots
- ⅛ tsp salt
- 3 eggs, A-sized (65 g each)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 224 mg
Alternatywne przepisy
Soy milk
24 Std. 30 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min.
Hokkaido Milk Loaf
4h 20 min.
Sesame Crème
10 Min
Traditional Chinese Peanut Cookies
1 Std. 20 Min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2 godz. 25 min
Homemade Soy Milk
35 Min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Shallot Oil
25 Min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 Min
Homemade Pandan Kaya
55min