Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g firm white fish fillets, skinless, cut into pieces (see Tips)
- 2 tsp salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground white pepper
- 100 g ice cubes, plus extra for iced water (see Tips)
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 800 g water, plus extra for iced water
- 1 garlic clove, cut into thin slices (optional)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped, for garnishing
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 1826.2 kJ / 434.8 kcal
- Białko
- 80.9 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 6910.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dried Shrimp Sambal
55min
Chicken porridge with century egg
30min
Braised Chicken Feet and Abalone
50 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Sambal chilli
35 min
Pandan chiffon cake
5h 15min
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 Std. 15 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Dou sha bao (red bean paste buns)
9 Std. 30 Min
Mantou buns
1h 30min