Pasta al forno con ragù alla bolognese e besciamella

3.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 20 g di olio di oliva
  • 170 g di cipolle tagliati a quarti
  • 150 g di carote a pezzi (1-2 cm)
  • 80 g di gambi di sedano a pezzi (0,5-1 cm)
    80 g di sedano rapa, a pezzi (1-2 cm)
  • 800 g di carne trita mista, maiale e manzo (metà manzo e metà maiale)
  • 600 g di passata di pomodoro
  • 1700 g di acqua
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 2 ½ cucchiaino di sale
  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 40 g di burro
  • 500 g di latte
  • 40 g di farina
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 500 g di pasta secca, tipo penne o rigatoni

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 863.6 mg
Białko 34.6 g
Kalorie 2791.1 kJ / 667.1 kcal
Tłuszcz 30.7 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 64.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...