Risotto ai frutti di mare

5.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 400 g di cozze fresche, pulite e sbarbato
  • 160 g di cipolle a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 40 g di olio di oliva
  • 200 g di anelli di calamari, crudi
  • 200 g di peperoni misti (ad es. rosso, verde), in pezzi (3 cm)
  • 150 g di vino bianco
  • 100 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 300 g di pomodori pelati
  • 1 ½ cucchiaini di sale
  • 2 pizzichi di pistilli di zafferano (0,1 g)
  • 210 g di acqua
  • ½ cucchiaino dado di pollo per brodo fatto in casa
    ½ dado di pollo per brodo (per 0.5 l)
  • 350 g di riso a chicco corto (16-18 minuti di cottura)
  • 100 g di gamberi crudi, sgusciati
  • 1 limone a spicchi, per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17 g
Kalorie 1593 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...