Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle a metà
- 2 spicchi di aglio
-
200
g di pomodori a metà
lub 200 g di pomodori pelati a metà - 50 g di olio di oliva
- 400 g di riso a chicco lungo (non Parboiled)
- 2 cucchiaini di sale
- 1200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Uova sode
20 min
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50min
Frittelle di patate
45 min
Uova sode
20 min
Albumi montati a neve
5 min
Cioccolata calda
10 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45 min
Pentolata di riso e zucca (2 porzioni)
50min
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40 min
Risotto alla parmigiana
30min
Riso al pomodoro
30min
Base per pizza
49ωρ. 30 λεπτ.