Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 spicchi di aglio
- 10 rametti di prezzemolo fresco, solo le foglie
-
400
g di funghi champignon, a metà o in quarti
lub 400 g di funghi ostrica, freschi e tagliati - 1 peperoncino, secco (opcjonalnie)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2387 kJ / 571 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 52.6 g
Alternatywne przepisy
Salsa al pomodoro
40 min
Cavolfiore gratinato
55 Min
Cipolle rosolate (200 g)
25 min
Cipolle saporite (200 g)
20 min
Contorno di peperoni al vapore
40 min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
40 min
Patate lesse
30 min
Fagiolini verdi all'aglio e zenzero
20 min
Cipolle caramellate (200 g)
40 min
Contorno di zucchine
30 min
Insalata di patate
1 godz. 5 min
Fagiolini al pomodoro
55 Min