Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (2x2 cm), preferibilmente fesa di spalla
- farina q.b.
- 140 g di cipolla a pezzi
- 100 g di gambo di sedano a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di carote, pelate e a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 2 foglie di alloro secche
- 300 g di brodo di carne
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di patate, pelate e a tocchetti (3x3 cm)
- 300 g di piselli surgelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2562.4 kJ / 612.4 kcal
- Białko
- 43.4 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate
45 min
Purea di patate
45 min
Polpette al sugo
45 min
Spezzatino di manzo
1h 50min
Polpette al sugo
45 min
Pasta e fagioli
50 min.
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 30 min
Lasagne classiche
2h 5min
Polenta
1h
Risotto ai funghi porcini con brie
35 Min
Pollo con purea di patate
1 Std. 15 Min
Cotechino e lenticchie
1h