Insalata di riso

Insalata di riso

4.7 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 850 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 320 g di riso bianco (cottura 15-16 minuti)
  • 2 uova
  • 120 g di carote pelate e a cubetti (1 cm circa)
  • 280 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
  • 100 g di piselli surgelati
  • 200 g tonno in scatola, sott'olio sgocciolato e tagliato a pezzi (peso lordo)
  • 100 g di olive denocciolate, intere o a pezzi
  • 15 - 20 g di cetriolini sott'aceto a fettine
  • 1 rametto di menta fresca le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 1 - 2 cucchiai di aceto bianco (opcjonalnie)
    1 - 2 cucchiai di succo di limone
  • 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
  • 7 pomodorini ciliegia a metà o in quarti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 485 kcal / 2027 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 5.95 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...