Spaghetti alla nerano

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 300 g de fromage provolone (fromage italien) en morceaux (voir conseil)
  • 50 g d'huile d'olive
  • 400 g de courgettes coupées en tronçons de 1 cm de long (voir conseil)
  • 2 pincées de sel
  • 1 pincée de poivre noir, moulu
  • 1500 g d'eau
  • 20 g de sel
  • 450 g de spaghetti (temps de cuisson env. 11 minutes)
  • 1 bouquet de basilic frais feuilles prélevées, grossièrement hachées ou ciselées
  • huile d'olive pour l'assaisonnement

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1037 mg
Białko 25 g
Kalorie 2604 kJ / 622.4 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 68.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...