Oeufs bénédictine à l'érable au saumon fumé

Oeufs bénédictine à l'érable au saumon fumé

4.6 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Sauce hollandaise à l'érable
  • de sucre d'érable en grains au goût (voir Conseil)
    20 - 30 g
  • d'eau
    1 c. à soupe
  • de jus de citron
    1 c. à soupe
  • de beurre non salé à température ambiante, coupé en cubes (1-2 cm)
    160 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • de sel au goût
    1 pincée
  • de poivre noir moulu au goût
    1 pincée
Œufs pochés
  • œufs de gros calibre (2 + 2)
    4
  • d'eau
    1700 g
  • de vinaigre
    50 g
  • muffins anglais
    2
  • de saumon fumé à froid, tranché, pour le dressage (voir Conseil)
    80 - 100 g
  • ciboulette fraîche ciselée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 532.3 kcal / 2226.9 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 43.1 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 23.9 g
Sód 423.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...