Hamburger à la canette de bière aux champignons

Hamburger à la canette de bière aux champignons

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Galettes de bifteck haché
  • 115 g d'oignons coupés en morceaux
  • 680 g de bœuf haché maigre (maigre à 90 %) (voir Conseil)
  • 60 g de chapelure panko
  • 1 c. à thé d'ail en poudre
  • 1 c. à thé de sel
  • ¼ c. à thé de poivre noir moulu selon le goût
  • 1 œuf de gros calibre
  • 60 g de bière ale
  • 6 tranches de bacon
Champignons à la bière
  • 45 g d'eau
  • 285 g de champignons bruns frais en tranches
  • 30 g de beurre non salé froid, en un seul cube
  • 15 g d'huile d'olive vierge extra
  • 170 g de bière ale
  • 85 g de bouillon de bœuf
  • 15 g de sauce soya
  • 1 ½ c. à thé de sauce Worcestershire
Cuisson
  • 6 tranches de fromage provolone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1081.6 mg
Białko 37.9 g
Kalorie 2347.9 kJ / 561.2 kcal
Tłuszcz 37.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Węglowodany 13.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...