Urządzenia i Akcesoria
Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
32 pieces
Składniki
-
pandan leaves4
-
tapioca flesh peeled, cut into 3 cm800 g
-
tapioca flour50 g
-
eggs2
-
sugar150 g
-
coconut milk160 g
-
yellow food colouring (opcjonalnie)1 - 2 drops
-
salt½ tsp
-
grated coconut white part only100 g
-
butter cut in small cubes30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
46.7 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
410.1 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rasa Merdeka
18 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Gula Melaka Kaya
35 min
Tau Suan (Split Mung Bean Dessert)
50 min
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Pandan Sponge Cake
1 godz.
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10 godz. 25 min
Chwee Kueh (Steamed Rice Cake with Pickled Radish and Dried Shrimp)
1 godz.
Sambal Brinjal
40 min
Prawn laksa (Chef Degan)
50 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min