Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
32 pieces

Składniki

  • pandan leaves
    4
  • tapioca flesh peeled, cut into 3 cm
    800 g
  • tapioca flour
    50 g
  • eggs
    2
  • sugar
    150 g
  • coconut milk
    160 g
  • yellow food colouring (opcjonalnie)
    1 - 2 drops
  • salt
    ½ tsp
  • grated coconut white part only
    100 g
  • butter cut in small cubes
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 46.7 mg
Białko 1.1 g
Kalorie 410.1 kJ / 98 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 16.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...