Urządzenia i Akcesoria
Kuih Sago (Steamed Sago Cake)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 pieces
Składniki
-
grated coconut200 g
-
salt½ tsp
-
1 banana leafoil for greasing
-
roselle calyces deseeded4
-
water1900 g
-
pandan leaves cut in strips (2.5 cm)4
-
small sago300 g
-
sugar180 g
-
yellow food colouring adjust to personal preference1 drop
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
0 g
Kalorie
255 kJ /
61 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min.
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1hod. 5min.
Sambal Belacan
10min.
Sambal Belacan
10min.
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min.
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min.
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min.
Roti Canai (Roti Prata)
3hod. 55min.
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1hod.
Nasi Lemak
45min.
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4hod. 20min.
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min.