Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g grated coconut
- ½ tsp salt
-
oil, for greasing
lub 1 banana leaf - 4 roselle calyces, deseeded
- 1900 g water
- 4 pandan leaves, cut in strips (2.5 cm)
- 300 g small sago
- 180 g sugar
- 1 drop yellow food colouring, adjust to personal preference
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 255 kJ / 61 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 5 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5 min
Nasi Lemak
45 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Ikan Bilis Seasoning Powder
40min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Homemade Pandan Kaya
55min
Sambal Belacan
10min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min