Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g grated coconut
- ½ tsp salt
-
oil, for greasing
lub 1 banana leaf - 4 roselle calyces, deseeded
- 1900 g water
- 4 pandan leaves, cut in strips (2.5 cm)
- 300 g small sago
- 180 g sugar
- 1 drop yellow food colouring, adjust to personal preference
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 255 kJ / 61 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Lemak
45min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1hod. 5min
Sambal Petai Prawns
20min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Sambal chilli
35min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Sambal Belacan
10 dk
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min