Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pandan Cupcakes
- 6 ½ oz unsalted butter, room temperature, in pieces
- 8 ½ oz granulated sugar
- 3 large eggs, room temperature
- 1 tsp pandan paste
- 10 ½ oz cake flour
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp salt
- 6 ½ oz coconut milk
Salted Gula Melaka Caramel
-
7
oz palm sugar, gula melaka, cut into small pieces
lub 7 oz coconut sugar - 2 oz water
- 2 pandan leaves, knotted (opcjonalnie)
- 1 ½ oz unsalted butter
- 2 oz coconut milk
- ½ tsp salt
Coconut Whipped Frosting
- 3 oz confectioners sugar
- 3 ½ oz powdered coconut milk
- 14 oz heavy whipping cream, cold
- toasted coconut flakes, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2465 kJ / 589 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 263 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Japanese Cheese Tarts
1h 55 min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1h 50min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Homemade Pandan Kaya
55min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min
Potato Buns
3 Std.
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min