Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pandan Cupcakes
- 6 ½ oz unsalted butter, room temperature, in pieces
- 8 ½ oz granulated sugar
- 3 large eggs, room temperature
- 1 tsp pandan paste
- 10 ½ oz cake flour
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp salt
- 6 ½ oz coconut milk
Salted Gula Melaka Caramel
-
7
oz palm sugar, gula melaka, cut into small pieces
lub 7 oz coconut sugar, cut into small pieces - 2 oz water
- 2 pandan leaves, knotted (opcjonalnie)
- 1 ½ oz unsalted butter
- 2 oz coconut milk
- ½ tsp salt
Coconut Whipped Frosting
- 3 oz confectioners sugar
- 3 ½ oz powdered coconut milk
- 14 oz heavy whipping cream, cold
- toasted coconut flakes, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2465 kJ / 589 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 263 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 Min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 godz. 40 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Japanese Cheese Tarts
1h 55 min
Super Soft Butter And Milk Buns
2h 40min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1h 50min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Egg Tarts
50min