Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- vegetable oil, for greasing
- 150 g gula Melaka, cut in small pieces
- 50 g cane sugar
- 1400 g water
- 20 g mung bean flour
- 110 g rice flour
- 20 g tapioca starch
- 1 tsp alkaline water
- 250 g thick coconut milk
- 50 g hot water
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 315 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 50 mg
Alternatywne przepisy
Tom Yam Mee Hoon
30min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 dk
Sambal Petai Prawns
20 dk
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Masala Squid
25min
Char Kway Teow
15 Min
Bamia (Okra Lamb Stew)
1 Std. 50 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 dk
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 dk
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Chicken Rendang
45 Min