Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)

Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
25 pieces

Składniki

  • vegetable oil for greasing
  • gula Melaka cut in small pieces
    150 g
  • cane sugar
    50 g
  • water
    1400 g
  • mung bean flour
    20 g
  • rice flour
    110 g
  • tapioca starch
    20 g
  • alkaline water
    1 tsp
  • thick coconut milk
    250 g
  • hot water
    50 g
  • salt
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 75 kcal / 315 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 50 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...