Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- vegetable oil, for greasing
- 150 g gula Melaka, cut in small pieces
- 50 g cane sugar
- 1400 g water
- 20 g mung bean flour
- 110 g rice flour
- 20 g tapioca starch
- 1 tsp alkaline water
- 250 g thick coconut milk
- 50 g hot water
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 315 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 50 mg
Alternatywne przepisy
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1 Std.
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 Min
Chicken Paste Cakes
50min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1h 40min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1 Std. 10 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min