Wersje kompatybilne
Sarawak Ragi Huat Kuih (White Yeasted Steamed Cupcakes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fermented rice
- 150 g cold rice
- 1 tbsp caster sugar
- 2 tbsp water, boiled and cooled
- 70 g ragi (rice wine starter)
Batter
- 165 g white rice flour
- 1450 g water
- 75 g caster sugar
- 4 g fruit salt, e.g. Eno®
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 456 kJ / 109 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Sambal Belacan
10min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 5min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1 Std. 10 Min
Kuih Sago (Steamed Sago Cake)
1h 20min
Nasi Lemak
45min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 godz. 45 min
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Sambal Belacan
10min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min