Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pineapple jam
- 1500 g fresh pineapples (Josaphine and Morris), peeled, eyes and core removed, cut in cubes (3 cm)
- 100 g sugar
- 1 cinnamon stick
Dough
- 70 g lump sugar
- 200 g plain flour
- 200 g low protein flour (cake flour)
- 80 g full cream milk powder
- 20 g cornflour (starch)
- 300 g unsalted butter, cold, cut in cubes (1 cm)
- 2 egg yolks
- ½ tsp natural vanilla extract
- 1 ½ tsp salt
- 9 - 10 drops food colouring paste, pink, red, yellow, green and black
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 595 kJ / 142 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 175 mg
Alternatywne przepisy
Soy milk
24 Std. 30 Min
Authentic Meat Floss
1h 40min
Kuih Bangkit (Melt-in-Mouth Coconut Cookies)
2h
Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)
1h 15min
Pineapple Tarts
1h 30min
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1h
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 godz. 5 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Homemade Pandan Kaya
55min
Homemade Soy Milk
35 min