Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 480 g coconut milk
- 360 g Thai glutinous rice, soaked for 2 hours
- 1 tsp salt
- 10 pandan leaves, tied into knots
- 150 g dried shrimp floss
- 1200 g water
- 1 banana leaf, cut in 16 pieces (15 cm x 8 cm)
- oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 806 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1 godz.
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1h 40min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2 godz. 35 min
Ondeh-Ondeh Cupcakes
1 godz. 15 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Chilli Stuffed Fish
1 godz.
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1h 50min
Homemade Pandan Kaya
55min