Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 480 g coconut milk
- 360 g Thai glutinous rice, soaked for 2 hours
- 1 tsp salt
- 10 pandan leaves, tied into knots
- 150 g dried shrimp floss
- 1200 g water
- 1 banana leaf, cut in 16 pieces (15 cm x 8 cm)
- oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 806 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Lemak
45min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Pulut panggang (grilled rice packets)
3 Std. 30 Min
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1 Std.
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Curry Fish
35min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Sambal Belacan
10min
Roti Canai (Roti Prata)
3 Std. 55 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min