
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g red pepper (approx. 1 pepper) deseeded, cut in pieces (4 cm)
- 2 garlic cloves
- 200 g plum tomatoes cut in pieces (4 cm)
- 1 - 2 scotch bonnet chillis (opcjonalnie)
- 50 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 300 g red onions quartered
- 150 g tomato purée
- 100 g vegetable oil
-
½
Tbsp dried thyme
lub dried mixed herbs - ½ Tbsp curry powder
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled - 20 g all purpose seasoning e.g. Maggi liquid seasoning
- ½ Tbsp fine sea salt
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 205.4 kcal / 859.4 kJ
- Białko
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Sód
- 644.9 mg